vrijdag 12 juli 2013

Dag 5: Sea world en midget golf

Dag allemaal!

Als eerst bedankt allemaal voor de super leuke reacties op de blog, het is elke dag weer heel leuk om ze te lezen!
Vandaag was de eerste dag dat we naar een park zijn geweest. Omdat Jeroen nog steeds niet helemaal beter is gaan mama en ik samen naar Sea world toe. Om 8 uur zitten we aan het ontbijt en klokslag 9 uur staan we voor de ingang van Sea world. Omdat de attractie Antarctica nieuw is en we deze dus nog nooit gedaan hebben, gaan we hier als eerst naar toe. We hebben gelezen dat de wachttijden in de loop van de dag flink op kunnen lopen daar, dus het leek ons het verstandigst om deze als eerst te doen.



Als we bijna aan de beurt zijn wordt er omgeroepen dat er wat technische problemen zijn en dat de attractie in een 'brief moment' weer gestart kan worden. Niks 'brief moment', want na bijna een uur gebeurt er nog niks. Volgens het personeel ligt de attractie er tussen de 5 en 10 keer per dag uit sinds de opening. Intussen zijn we Robert-Jan, Yvonne, Matthew en Robin tegengekomen en we raken aan de praat waardoor de tijd wat sneller voorbij gaat. Hoewel we al heel wat mensen uit de rij zien stappen durven we dit niet aan, stel je voor dat hij het dan net weer doet.. Uiteindelijk doet hij het toch weer en met hoge verwachtingen stappen we de attractie in. Als we na nog geen twee minuten weer moeten uitstappen vragen we ons allemaal af of dit een grap is hahah, wat een afknapper! Als we dit van tevoren geweten hadden..




Hierna gaan Matthew (als ik het goed heb haha) en ik nog in Manta, we zijn de enigen die durven. Dankzij de single riders lane zijn we al snel aan de beurt. Hij blijft gaaf! Daarna gaat ieder weer zijn eigen weg en lopen mama en ik naar het theater voor de dolfijnenshow.




Helaas is er ook hier een korte vertraging doordat er slecht weer op komst is. Als het hard begint te regenen en ook gaat onweren wordt de show helaas afgelast in verband met de veiligheid van de cast en dolfijnen. Jammer, maar begrijpelijk. Dan proberen we het gewoon weer om 13:30!



We gaan lekker eerst wat eten en lopen daarna langs de Dolphin Nursery, de roggen en de plek waar de dolfijnen gevoerd worden. Hier kijken we rustig rond en maken natuurlijk 1001 foto's. Als het kwart over 1 is lopen we door naar de dolfijnenshow. Helaas weer een korte vertraging door verwacht slecht weer, maar na tien minuten begint de muziek en zien we de cast hun plek innemen. Maar de muziek stopt abrupt en we krijgen weer te horen dat er slecht weer op komst is en de show afgelast wordt voor de veiligheid van de cast en de dolfijnen. We hebben een slecht karma vandaag haha. Het is inmiddels kwart voor 2 en omdat het flink donker wordt gaan we terug naar de villa.




Daar nemen we nog een duik in het zwembad en hangen wat op de bedjes. Als we even na vijf uur naar de Publix rijden, komen we in de straat een kleine schildpad tegen. De auto voor ons stopt ook en dat blijken Christa, Harm, Iris en Thijs te gaan (2theusa). Ze zitten maar vier huizen verderop! Ook zij hadden de schildpad gespot. Hij loopt midden op straat en om te voorkomen dat hij overreden wordt zet Jeroen hem in het gras. We maken natuurlijk nog even een foto!



Na het eten besluiten we naar Pirate's cove te gaan, bij old town, om te gaan midget golfen. Papa en mama zijn hier al in 1990 en 1991 geweest en in 2003 en 2011 zijn we er ook weer geweest, een beetje traditie dus. Het ziet er nog steeds onwijs netjes uit en we vermaken ons prima bij de 18 holes. Natuurlijk kan er maar één de winnaar zijn en ik wil echt niet opscheppen (kuch kuch), maar IK HEB GEWONNEN! Vooral zo leuk omdat mama slecht tegen haar verlies kan (familiekwaaltje haha).



Na het midget golfen rijden we nog even door naar de Nike winkel en daar slaagt Jeroen voor een paar schoenen en een broek en ik slaag voor een paar nieuwe sportschoenen.

Nu hangen we weer op de bank met alle elektronica. Ik tik de blog, mama zit op de ipad en kijkt tv en Jeroen gaat lekker naar bed. Voor morgen hebben we nog geen echte plannen. Misschien dat we even naar celebration gaan, en verder zijn we van plan om weer heerlijk gebruik te maken van het zwembad.

Morgenavond om 22:57 landt Ruben dus die gaan we dan ophalen van het vliegveld. Hij blijft gezellig de rest van de vakantie!

Tot de volgende keer!

9 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dag ondanks het weer, kan me voorstellen dat je na zo lang wachten wel wat meer verwacht van de nieuwe attractie van SeaWorld. Raar hoor!! Het is inderdaad een kleine wereld hier in Florida hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk al die mini meetings, je komt ze ook overal tegen al die hollanders. Jammer vandaag van het weer. Maar je bent in Orlando! Lekker verder genieten en ik zeg tot morgen weer! Have fun

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk al die ontmoetingen. Wel ontzettend jammer van de attracties en shows die niet doorgingen. Minigolf vinden wij ook altijd zo leuk om te doen.
    Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grappig al die ontmoetingen van bloggers/Florida gangers, hopelijk kunnen jullie nog een keer naar Seaworld om de shows te zien, Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een afknapper dat Antartica, daar gaan we dus geen uur voor in de rij staan.
    Ik vind het echt lachen hoor al die Forumers die elkaar tegen komen, gezellig!
    Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een enclave van nederlanders daar zeg :) Wel gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hahaha ! Wat een ontmoetingen vandaag. En inderdaad, het was Matthew ;-) ! Ik durfde natuurlijk wel, maar had er gewoon niet zo'n zin in ....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wel grappig al die Hollanders die elkaar tegen komen.
    Jammer dat Antartica tegen viel, maar dat weet je weer voor de volgende keer dan.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen