donderdag 25 juli 2013

Dag 17: Disney's Magic Kingdom

Dag allemaal!

Ook vanmorgen zitten we vroeg aan het ontbijt, om half acht. Maar, het is voor een goed doel, want we gaan naar Magic Kingdom! Het park gaat om negen uur open en omdat je er vanaf de parkeerplaats nog met een boot of monorail heen moet, vertrekken we op tijd. En om tien voor negen staan we voor de ingang van het park, waar we ook gelijk in kunnen, samen met de rest van de stroom mensen.













Door main street lopen we als eerst naar de Splash mountain, die vinden we altijd heel leuk en wordt druk in de loop van de dag. We hadden tegen Ruben gezegd dat je er bijna niet nat n wordt. Werden wij de vorige keren ook nooit! Maar dit keer.. Haha je raadt het al! Weliswaar niet tot op onze onderbroek, maar toch best nat! Maar ach, het zonnetje schijnt en het is lekker warm dus het is wel verfrissend. Naast Splash mountain zit Big thunder mountain, een houten achtbaan. We kunnen doorlopen en zijn vrijwel gelijk aan de beurt. Mama geniet zoals altijd weer van de snelheid (not) haha en zit gillend naast me.






Ik word nog even versierd door chip (knabbel), hij wil er zo met me vandoor gaan haha!

Hierna besluiten we naar het nieuwe gedeelte van Fantasyland te lopen, waar een nieuwe attractie is, gemaakt rondom Ariel. En wat een mazzel weer, ook hier kunnen we gelijk doorlopen en de attractie in! In de loop van de dag zien we de wachttijd oplopen tot 120+ minuten dus wij zijn blij dat we er op tijd waren!













Omdat we helemaal in de juiste flow zijn gaan we door naar Space mountain, waar Ruben, Jeroen en ik in gaan. De wachttijd staat op 30 minuten, en mama gaat fastpasses voor Buzz lightyear halen en een rondje met de peoplemover. Als we in de rij staan komen we, HOE toevallig, Kim tegen. Kim zat op o ze vlucht van Amsterdam naar New York naast mama, en ze hebben de hele vlucht gekletst. Zij ging rondreizen en zou eindigen in Miami, maar ze had ook twee dagen in Orlando. De kans dat we haar nog tegen zouden komen was wel heel klein, dus dat was wel heel leuk!




Uiteindelijk staan we 45 minuten in de rij en kunnen we meteen doorlopen naar Buzz lightyear. Deze ligt even stil maar na tien minuten zijn we ook hier aan de beurt. Blijft leuk dat spel en ik win haha, met 999.999 punten, het maximum aantal te behalen punten! We halen nieuwe fastpasses en kunnen over een uurtje al weer terug komen. Als laatst voordat we gaan lunchen gaan we nog naar Philharmagic, een 3d film met allerlei leuke extra effecten, zo leuk!

We gaan wat eten en dat worden cheeseburgers en sandwiches. Als we na het eten bij Buzz lightyear komen blijkt hij helemaal gesloten te zijn, ze weten niet wanneer hij weer open gaat, maar we krijgen te horen dat we de fastpasses de ele dag mogen gebruiken. Wij komen vanavond weer terug, dus dan kunnen we ze dan mooi gebruiken. We gaan in de rij staan voor it's a small world, die we altijd gewoon een keer gedaan moeten hebben en waardoor we de rest van de dag het liedje zingen. Hierna trekt het goed dicht buiten en begint het te spetteren, dus we lopen door de winkeltjes op main street richting de uitgang. Daar aangekomen ontvangen we even een flinke hoosbui, maar die is al gauw weer over. We pakken de monorail terug naar de parkeerplaats en rijden naar de villa.




Daar liggen we weer lekker aan het zwembad tot etenstijd. We rijden naar Denny's toe, en hier eten we prima! Ik bestel hier als dessert een sundae, en die krijgen we gratis omdat alles volgens de bediening zo lang duurt?! Haha nou wij zijn wel wat gewend en naar ons idee duurde niks te lang! Wat een service toch weer hier! We gaan gelijk door naar Magic Kingdom en kunnen onze fastpasses gebruiken voor Buzz lightyear. Dit keer had ik helaas niet zo'n mazzel als de vorige keer!

We doen nog een rondje met de peoplemover en gaan dan een plekje zoeken om de electrical parade te kunnen bekijken. Main street en de plekken bij het kasteel zitten propvol dus we lopen naar Adventureland, waar nog plek zat is. Je vraagt je toch af waarom iedereen dan zo'n moeite doet voor de plekken in main street :-p om negen uur begint de parade daar, en om kwart over negen komen ze bij ons langs. Het blijft een prachtige parade en we kijken onze ogen weer uit!







Als het afgelopen is gelijk door naar het kasteel voor de show Wishes. En als we pal voor het kasteel staan begint de projectie show op het kasteel meteen. We kunnen alles super goed zien, weer zo'n mazzel! De projecties zijn voor de zomer speciaal aangepast, en ook anders dan twee jaar geleden, en hij is prachtig! Zo mooi om dat kasteel elke keer te zien veranderen.







Aansluitend is er een vuurwerkshow en die is weer werkelijk adembenemend mooi! We hopen deze van de week nog een keer te kunnen bekijken, we kunnen zo genieten van de avondshow! Maar na de show.... Is het arm aan arm schuifelen naar de uitgang. Iedereen heeft het warm en wil naar huis dus dit gaat samen met een hoop geduw en geschreeuw. Ik word altijd een beetje nerveus van zo veel mensen dus ik ben altijd blij als ik weer wat loop- en ademruimte heb. Daarna nog een tijdje in de rij om met de boot terug naar de parkeerplaats te gaan, en uiteindelijk zijn we om half twaalf thuis, viel ons hartstikke mee! Wel helemaal gesloopt, dus we vliegen allemaal al gauw onze slaapkamers is, waar ik ook gelijk in slaap val. De blog moet maar even een nachtje wachten!

Morgen (dus eigenlijk vandaag) hebben we een rustdag, die we gebruiken om te winkelen in de Mall at Millennia.

Tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

  1. Wauw, die foto's van de dia's voorstelling op het kasteel ziet er echt indrukwekkend uit, mmm dan toch maar kijken voor Disney kaarten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook al zo'n heerlijke dag in Disney. Mooie foto's hoor. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen