donderdag 18 juli 2013

Dag 11: Disney Epcot en Target

Dag allemaal!

Vandaag zijn we naar het Disneypark Epcot geweest. Om kwart voor acht zaten we allemaal netjes aan het ontbijt, waarna we om kwart over acht de deur uit konden op weg naar het park.




Het is een bewolkte dag, maar daar hebben we absoluut geen probleem mee, want een fel brandende zon is ook niet altijd even lekker als je een dag in een park loopt. Wel lijkt het nog benauwder als anders, dus we plakken wel aan alle kanten. Maar ach, je loopt hier toch van airco naar airco haha, heerlijk!

We lopen als eerst naar Soarin' om fastpasses te halen. De attractie blijkt op dat moment stuk te zijn dus er staat ook een giga rij om de attractie binnen te gaan. De fastpasses geven aan dat we tussen 11:15 - 12:15 terug mogen komen, dus we gaan door naar Test track waar intussen al een wachttijd van 50 minuten staat. Maar we hebben alles behalve haast op vakantie dus gaan in de rij staan. Test track is vernieuwd en we vinden het erg mooi geworden! Wel heel anders dan voorheen, veel futuristischer en de focus ligt heel erg op de sponsor van de attractie, Chevrolet. Maar de attractie zelf blijft ontzettend leuk en vooral de snelheidstest die je met de auto maakt buiten op een racebaan is gaaf!







Na Test track gaan we naar Mission space, een attractie waarin een 'take off' met een spaceshuttle wordt nagebootst en je ook flinke g-krachten voelt. Tien jaar geleden toen we hier waren, werd deze attractie geopend. In de week dat wij er waren was er een proefopening en mochten de bezoekers hem uitproberen. Mama, papa en ik zijn er toen in geweest, Jeroen niet. We vonden hem destijds VERSCHRIKKELIJK. Ik ben echt niet bang aangelegd en ik durf vrijwel overal in en kan ook vrijwel overal tegen, maar hij was toen zó heftig dat we niet wisten waar we het zoeken moesten toen we er uit kwamen, zo misselijk waren we en zo heftig vonden we het! Nadat er diverse mensen een hartaanval hebben gekregen in deze attractie en er zelfs mensen uiteindelijk zijn overleden, is de attractie aangepast. Nu kies je voor groen of oranje, waarbij oranje de heftigste is. Die hebben we twee jaar geleden geprobeerd en viel echt mee vergeleken met tien jaar geleden. Dus nu zijn Jeroen, Ruben en ik hier ook in geweest, we vinden hem heel gaaf!







Mama heeft op ons gewacht en we lopen door naar Nemo attractie, waar het erg rustig is en we meteen aan de beurt zijn. Daarna is het half twaalf en kunnen we onze fastpasses voor Soarin' gebruiken. Wat een prachtige attractie blijft dat toch! Het is echt alsof je over al die mooie gebieden vliegt. We gaan nog even in Living the land, puur omdat we het interessant vinden om te zien hoe al het groente en fruit daar groeit.
















Hierna lopen we naar world showcase en gaan regelrecht naar Frankrijk, waar we lekker crocque monsieur, een aardbeiengebakje en chocolademousse eten, hmmm. Het smaakt allemaal heerlijk, het bakkerijtje is erg mooi geworden en een aanrader als je eens wat anders wil eten als lunch dan patat en hamburgers. Na het eten bekijken we nog film in Canada, die blijven we erg mooi vinden. Nog even door de winkels voor in het park en even na twee uur rijden we terug naar de villa. Het plan is om daar een paar uur ons eigen gang te gaan, thuis lekker hotdogs te eten en dan weer terug naar Epcot te gaan voor de laser en vuurwerk show.

Maar rond etenstijd gaat het weer regenen en het stopt niet meer helaas. Als het half acht is en het nog steeds heel hard regent haken we toch maar af en rijden naar de super Target, waar ik alle make up in sla die ik nog graag wilde hebben (het complete schap dus).




Nu zitten we weer lekker op de bank, mama leest, ik tik de blog en de jongens kijken naar de Tour de France.

Morgen staat Sea world op het programma, omdat deze dag vorige week letterlijk in het water viel haha.

Tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

  1. Epcot heeft inderdaad een paar hele mooie attracties. Was weer een leuke dag.
    Wat een makeup, je kunt weer even voor uit;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke dag en flink wat make up ingeslagen!! Veel plezier vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi park hè ! En weer zo goed geslaagd ? Volgens mij denkt de douane straks dat je groothandel wil beginnen, Hahaha !! Ik mis de foto van de aardbeien, maar vooruit dan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk dagje weer en lekker geslaagd weer veel plezier morgen hopelijk met mooi weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nog veel plezier!
    Xxxxx Gitte, Jorne, silke, Peter, Jeanne & Dirk

    BeantwoordenVerwijderen