vrijdag 19 juli 2013

Dag 12: Sea world, Pizza hut en héél veel regen

Dag allemaal!

Vandaag weer op tijd ons bed uit en om kwart voor acht zitten we aan het ontbijt, niet iedereen is even wakker en blij dat we er vroeg uit moesten haha. Toch zitten we weer stipt om kwart over acht in de auto, dit keer op weg naar Sea world. Mama en ik zijn vorige week al een keer geweest maar het slechte opkomende weer gooide toen roet in het eten. Poging twee vandaag!







Om vijf voor negen staan we voor de ingang, het is druk en duurt even voor we binnen zijn. We lopen gelijk door naar Manta, ik ben hier al twee keer eerder in geweest maar Jeroen en Ruben nog nooit. Hij gaat net open dus we kunnen mooi meteen doorlopen en zijn met een kwartiertje aan de beurt. Het blijft toch apart om op je buik te liggen, maar hij is echt gaaf en ook de jongens vinden hem erg leuk!










Gelijk door naar Kraken, om de lange wachtrijen te vermijden. De rij is echt heel kort dus we kiezen er voor om een rondje extra te wachten en in de rij te gaan staan voor de achterste rij. Vlak voor we aan de beurt zijn wordt de rij voor ons nog even schoongemaakt, er was iemand die geloof ik niet zo goed tegen alle loopings kon.. Ik was even vergeten hoe gaaf deze achtbaan was, wauw! De jongens hebben geteld en volgens hen ga je wel vijf keer over de kop in deze achtbaan. Ik kon ook niet stoppen met gillen, heel charmant haha..













We hadden echt mazzel met de wachttijden want we konden ook meteen in Journey of Atlantis, een soort splash. Jeroen wilde niet nat worden (watje, haha) dus mama, Ruben en ik gaan er in. Het valt ons hartstikke mee, onze gezichten en haren zijn wel vrij nat, maar onze kleding is nog best droog. Maar het was toch even lekker verkoelend! Het is nu kwart over tien en we hebben al drie attracties gehad, heerlijk hoor!

Om elf uur begint de show One ocean, met orka's. Mama's favoriet! Er is plek zat, de show zat uiteindelijk ook niet vol. De ooh's en aah's waren weer veelvuldig te horen, wat een indrukwekkende dieren zijn dit! We hebben wat mooie actiefoto's van de show kunnen maken.




























Na de show lopen we naar de roggen toe, we raken ze even aan en bekijken ze een tijdje als ze voorbij komen zwemmen.







We lopen door naar de dolfijnen voor de dolphin viewing. Het is rond half twaalf en als we langs lopen zien we dat het hek open is voor de ingang naar het voeren van de dolfijnen. We vragen of er nog plek is en ze zegt dat we binnen een kwartiertje aan de beurt zullen zijn. We hoeven er maar kort over na te denken en gaan in de rij staan, wat een mazzel! Wij hebben hier maar al te vaak een dikke rij zien staan rondom de voertijden. Het kost zeven dollar per persoon en dit krijgen we cadeau van Ruben, super leuk! We zijn helemaal enthousiast en voelen ons net kleine kinderen dat we de dolfijnen mogen aanraken en voeren, te gaaf!



















Voor ons is dit nu al het hoogtepunt van de dag, wat leuk en bijzonder dat we dit konden doen zeg! Zo blij als kinderen lopen we naar een restaurantje om wat te eten, waarna naar het dolphin stadium gaan voor de dolfijnen show Blue horizons. Het stadium zit al goed vol als we aankomen en komt uiteindelijk ook helemaal vol te zitten. We genieten weer met volle teugen van de show!






















Het is de hele ochtend bewolkt geweest maar nu trekt het open en de temperatuur loopt flink op. We hebben alles gedaan wat we wilden doen dus we besluiten richting uitgang en dan villa te gaan. We zijn even na half drie terug en parkeren onszelf weer lekker op een bedje buiten. Uiteraard valt er een bui, maar het lijkt erop dat deze niet na tien minuten over zal zijn. Als we het weerbericht kijken geven ze ook aan dat er flink wat regen en onweer wordt verwacht.

Om zes uur gaan we de deur uit en eten lekker makkelijk pizza bij de pizza hut, we vinden de pizza's daar wel echt het lekkerst! Het regent nog steeds kei en keihard en in de auto kunnen we amper nog de weg zien. Het onweer wordt ook steeds erger en de wegen liggen vol met water. Als we thuis komen en weer het weerbericht bekijken ziet het er niet uit dat het beter wordt. We blijven de rest van de avond thuis en spelen een potje jokeren.




Morgen (zaterdag 20 juli) is Jeroen jarig, hij wordt 18! En dus is dit zijn dag en mag hij bepalen wat we gaan doen. Wens 1: uitslapen! Haha, daar beginnen we dus mee. Daarna naar de outlets en 's avonds uit eten bij Outback. Een lekker dagje dus!

Tot de volgende keer!

5 opmerkingen:

  1. Grappig, ik heb bijna dezelfde foto gemaakt van die twee slippers bij Kraken. Leuk, dat voederen van de dolfijnen. Ik ben benieuwd wat Jeroen wil gaan doen op zijn verjaardag. Alvast gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke dag! Wat zijn de dolfijnen toch geweldig. We zijn wel een beetje jaloers, het dolfijnen voeren is ons helaas niet gelukt, of te laat of te druk. Alvast en gezellige verjaardag, Jeroen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat het de hele dag in SeaWorld droog gebleven is. Een leuke verjaardag voor Jeroen, ben benieuwd wat hij gaat kiezen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie dag weer. Blijft leuk die dolfijnen en orka's.
    Pizza Hut is ook een van onze favo's. Wel grappig, ik zie jullie met je vestje ed. aan zitten, valt ons ook altijd op dat het daar altijd erg koud is;-)
    Alvast gefeliciteerd en een gezellige dag morgen!
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuke dag in Seaworld, de bui die jij beschrijft hadden wij toen wij vanuit het vliegveld onderweg waren naar Orlando, het was echt heel heftig, wij hadden nog geen 2 meter zicht en zagen 1 auto volledig in de slip gaan, echt eng, maar gelukkig nu weer normale buien :)

    BeantwoordenVerwijderen