dinsdag 9 juli 2013

Dag 1: vertrek!

Dag allemaal!
Terwijl ik dit eerste stukje schrijf, zit ik op een heerlijke stoel bij gate B38 op new york JFK. Want vandaag is het dan eindelijk zo ver, we gaan naar Orlando!

Door omstandigheden gaan we met zijn drieën heen in plaats van met zijn vieren, maar aanstaande zaterdag komt een goede vriend van ons om de rest van de vakantie met ons door te brengen.
Vanmorgen om vijf uur ging de wekker, gaaaap, hartstikke vroeg, maar als je op vakantie gaat is dat het meer dan waard! Om zes uur werden we opgehaald door papa, en hij heeft ons naar Schiphol gebracht. Daar ging het inchecken niet van een leien dakje, het lukte niet om mama en Jeroen in te checken. Na een half uur peentjes te hebben gezweet krijgen we dan toch onze boarding passes. Gauw door de douane en nog wat gegeten, gedronken en de winkels bekeken. Maar niks kopen uiteraard, dat doen we lekker in Orlando!

Rond kwart over acht gaan we door de body scan en worden we binnenstebuiten gekeerd, en we mogen gelukkig het vliegtuig in. Intussen hebben we al twee 'bekende Nederlanders' gezien: leona van the voice en peter van der vorst zit op dezelfde vlucht als ons. In het vliegtuig zit Rene van Kooten schuin achter ons dus ons portie bekende mensen hebben we weer gehad haha! De vlucht van Amsterdam naar New York duurde 7,5 uur en we hebben ons redelijk vermaakt, ondanks de missende entertainmentsystemen. We hadden ons eigenlijk toch wel verheugd op het kijken van een paar films! Maar we hebben lekker de ipads en ereaders mee en we slapen af en toe wat, dus we komen de vlucht prima door.

Om 11 uur landen we op New York JFK en we zijn echt met nog geen 10 minuten door immigrations, wauw, indrukwekkend! En heerlijk dat we die alvast gehad hebben. De bagage is er ook heel snel en zo kunnen we meteen door om onze bagage opnieuw in te checken. Jeroen rookt nog even een sigaret buiten en dan kunnen we meteen weer door de security check. Alle kleding weer uit (je gaat als 'model' heen en staat daar uiteindelijk zo ongeveer in je ondergoed, herkenbaar?) maar ook nu is alles weer helemaal oke en kunnen we zo doorlopen.

We zijn in de nieuwe terminal van Delta, en hij is erg mooi en gigantisch groot! Genoeg keuze als het gaat om eten, winkels en zitplaatsen. We eten onze eerste (en héérlijke) hamburger bij shake shack en parkeren onszelf dan in de heerlijke loungestoelen die overal staan. We hebben een ruime overstap en moeten nog zo'n 2,5 uur wachten. Lang leve de elektronische apparatuur, wij vermaken ons wel!

De vlucht zou om 15:55 vertrekken maar is een kwartiertje vertraagd door een late connecting flight die nog moet binnenkomen. Uiteindelijk gaan we om 16:30 de lucht in en om 19:00 uur landen we op Orlando. Whaaaa, eindelijk!! We hoeven niet meer door immigrations heen en staan dan binnen nog geen kwartier al bij Alamo. Ook daar zijn we zo aan de beurt en we lopen gelijk door naar de garage. We kiezen voor dezelfde auto als de vorige keer, een Nissan Rogue. Dit keer een bordeaux rode en met nog maar 6100 miles op de teller. Met de route van de eigenaren van de villa erbij reden we ook zo naar de villa toe, tussendoor even wat drinken en eten bij Walgreens gehaald, maar we kunnen alles in een keer vinden.
Even voor 21:00 mogen we dan eindelijk de sleutel uit het kastje halen en naar binnen! Snel het alarm uit, en wauw! Prachtige villa! Exact zoals op de foto's. Enorm groot, ik loop hier de komende weken een marathon haha.

















Jeroen bestelde gelijk een pizza bij de pizza hut, die een half uurtje later gebracht wordt. Mama en ik ruimen de spullen op en we lopen nog wat rond in huis. Die is echt zó compleet, helemaal super! Rond 23:00 storten we toch wel in en gaan naar onze eigen kamers. Uiteindelijk val ik rond 00:00 uur in slaap.

Morgen op naar de supermarkten en onze eerste plons in het zwembad maken! Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

  1. Een goed begin is het halve werk, dus dat beloofd veel goeds! De villa ziet er goed uit en nu gaan genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige villa!
    Ben benieuwd naar de komende dagen, wat jullie zoal gaan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een hele goede keuze om weer een auto van dat formaat te kiezen, daarbij is Nissan super degelijk. Ziet er top uit daar.

    BeantwoordenVerwijderen