zondag 31 juli 2011

Dag 15: Disney's magic kingdom

Vandaag (eigenlijk eergisteren, ik loop een beetje achter) zijn we naar disney's magic kingdom geweest. Om 7:00 ging de wekker, en we wilden wat eerder weg dan normaal, omdat je nog met een ferryboat of monorail naar het park toe moet, in plaats van dat je parkeert en er heen loopt. We hebben dus weer in het appartement ontbeten, en om 8:00 zaten we in de auto. Lekker op tijd en nog als een van de eersten reden we, na het betalen van 14 dollar parkeergeld, de parkeerplaats op. Omdat het nog niet zo druk was, besloten we met de monorail te gaan, eigenlijk een soort metro. Deze monorail gaat ook een stukje door een hotel heen, heel leuk om te zien! Om 8:40 stonden voor het park, dus lekker op tijd. Er was nog een soort van pre-show met een heleboel Disney figuren, dus we hoefden ons niet te vervelen! Nou vervelen we ons sowieso niet snel, want het is al heerlijk om te kijken wat voor mensen er voorbij komen, geweldig! Na de korte show ging het park open en konden we met de grote stroom mensen mee het park in. Hier verspreid de menigte zich al snel en is het net alsof je vlak daarvoor niet stond te drammen in de menigte.



We zijn als eerste naar de splash mountain gegaan, omdat deze 's middags heel druk kan worden. Naast de leuke val naar beneden in het water is het verder heel leuk, omdat je weer langs een heel verhaal gaat. De attractie duurt ook echt een tijdje, dus we zaten heerlijk in het bootje. Na deze attractie wilden we een keer in the big thunder mountain, een rollercoaster. Hier wilden we ook gelijk een fast pass halen zodat we later nog een keer konden. Hij bleek helaas stuk te zijn, en ze hoopten zo snel mogelijk weer open te gaan. We zijn fast passes gaan halen en we konden om 11:40 weer terug komen. We zijn daarna naar Fantasyland gegaan, en onderweg daar naartoe zijn we in the haunted mansion geweest. In Fantasyland was het echt heel rustig (weer grote dank voor tourguide Mike, onze beste vriend deze vakantie, je zou het niet verwachten op een vrijdag), we hebben echt nergens langer dan 10 minuten gewacht. We hebben in korte tijd it's a small world, winnie the pooh, philharmagic en peter pan kunnen doen, heerlijk!




Daarna zijn we richting big thunder mountain gelopen, omdat we intussen gebruik konden maken van onze fast passes. Helaas was hij nog steeds stuk, dus we konden er niks mee. We zijn daarna langs de weg gaan zitten, want om 12:00 zou er een parade beginnen. We hadden perfecte plekken in de schaduw, waar we rustig konden gaan zitten zonder dat er iemand voor onze neus kon gaan staan. We hebben lekker chips en frozen lemonade gehaald, want het was erg heet. 



De parade was weer geweldig, blijft toch leuk om te kijken! Na de parade zijn we weer richting big thunder mountain gelopen, want tijdens de parade hadden we gezien dat er weer karretjes reden. Onze fast passes waren natuurlijk niet meer geldig, maar een brutaal mens heeft de halve wereld, dus vroegen we of we evengoed gebruik mochten maken van de fast pass rij. Daar deden ze helemaal niet moeilijk over, we waren ook vast niet de enigen met dit probleem! In plaats van 50 minuten, waren we nu binnen 5 minuten aan de beurt, wauw!




Na de rit (die lekker hobbelig was) zijn we een restaurant gaan opzoeken, want we hadden echt wel trek gekregen. We hebben weer lekker wat gegeten, en zijn daarna naar Tomorrowland gelopen. Hier zijn we in de rij gaan staan voor Buzz lightyear, een lasergame. De wachttijd was 50 minuten, maar binnen nog geen 30 minuten zaten we in de karretjes. Natuurlijk won Ferry, want Ferry is altijd erg goed in dit soort spelletjes! Na deze attractie smolten we buiten bijna weg, want het was zó heet. We hebben nog even gekeken op hoe laat de fast passes van de space mountain stonden, want we zouden 's avonds weer terugkomen. Voor de fast pass moest je tussen 17:00 en 18:00 weer terugkomen, dus dit hebben we niet gedaan, om 18:00 zouden we er nog niet zijn.

We zijn weer terug naar het appartement gegaan, waar we lekker gedoucht en gerommeld hebben. We hebben hier ook gegeten, lekker spaghetti gemaakt! Na het eten zijn we weer terug naar het park gegaan, in een temperatuur die al wat beter uit te houden was. In het park zijn we als eerst met Mickey en Minnie Mouse op de foto geweest, want de wachttijd hier was maar 10 minuten, en we wilden toch een keer op de foto met ze. Daarna zijn Ferry, Jeroen en ik in de rij gegaan voor space mountain. Eigenlijk tegen onze principes in, want de wachttijd was 60 minuten en dat vinden we eigenlijk wel veel. Maar we hebben het toch gedaan en het viel ons niet tegen, want de attractie is onwijs leuk! Mama had het wel gehad, want die zat dus al dik een uur buiten te wachten.



Na de space mountain zijn we nog een keer in de rij gegaan voor Buzz lightyear, hier was de wachttijd 35 minuten, maar we waren na 20 minuten al aan de beurt. Dit keer won ik, HA! Ik schoot onverwacht ergens op waardoor ik 100.000 punten kreeg, dus het was echt mazzel! Ferry baalde natuurlijk (a). Na deze attractie hebben we wat de drinken gehaald en hebben we een goed plekje opgezocht om het kasteel te kunnen bekijken. Er zou een lichtshow komen die wordt afgespeeld op het kasteel. Dit begon om 22:00 uur en aansluitend zou er vuurwerk zijn. De lichtshow was echt prachtig! We hebben er een paar goede foto's van kunnen maken. Het vuurwerk daarna overtrof al onze verwachten, wauw wauw wauw! Wat een prachtig vuurwerk gaat er toch elke keer weer de lucht in! Om 23:00 zou er nog een parade zijn met lichtjes, hier wilden we nog op wachten, dus we zijn op de stoep gaan zitten. De parade was ook weer prachtig om te zien, en daarna zijn we door de winkeltjes heen richting de uitgang gelopen.






Na de uitgang moesten we nog wachten op de Ferryboat, daarna nog op de karretjes die ons naar de parkeerplaats zouden brengen, en voordat we in de auto zaten was het al dik na twaalf uur. Uiteindelijk waren we om kwart voor één in het appartement, en compleet gesloopt natuurlijk. We sliepen al toen ons hoofd het kussen raakte. We hadden daarna toch een rustdag, dus geen wekker!



Tot de volgende keer!


3 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke dag hebben jullie weer achter de rug, Kan me helemaal voorstellen dat jullie gesloopt zijn na zo'n dag.
    Maar zo te lezen hebben jullie weer erg genoten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een superdag! Even tussendoor naar huis om bij te komen en dan weer genieten van het vuurwerk en de parade. Leuk hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuek dag hebben jullie gehad, en mooi dat je de opening meegemaakt hebt, veel mensen slaan die over terwijl dit best leuks is om eens te zien. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen