dinsdag 26 juli 2011

Dag 11: Disney's blizzard beach

Vandaag stond ingepland als rustdag, maar naar een waterpark gaan vinden we zelf niet zo intensief, dus daar gebruiken we de rustdagen voor. Kun je nagaan, op je 'rustdag' om 7:15 je bed uit voor een waterpark :-p Weer ontbeten in het appartement en om 8:30 in de auto. We waren echt één van de eersten want we stonden echt vooraan bij het parkeren. Deze dag werd bij tourguide mike weer aangegeven als rustige dag, dus we namen de gok weer. En hij had wéér gelijk, het was lekker rustig (voor Disney's doen), heerlijk! We hebben twee grote Disney bekers gekocht, je betaalt één keer tien dollar per beker, krijgt er een streepjescode op, en mag hem dan de rest van de dag vullen met drinken. Als je hem nog een andere dag wilt gebruiken in hetzelfde of een ander waterpark, kun je een nieuwe streepjescode kopen voor zeven dollar, en dan kun je weer de hele dag drinken halen. We hebben het geld er ruim uitgehaald, want we deden met zijn tweeën met één beker en hebben ze per stuk geloof ik wel 7 of 8 keer opnieuw gevuld.




Blizzard beach is het grootste waterpark van Disney en is ziet eruit als een wintersportoord met sneeuw en ijs, een stoeltjeslift en een berg met een skischans. De mannen zijn bij het openen van het park meteen in de stoeltjeslift gedoken. Deze gaat naar 'de skischans' en vanaf daar kun je naar DE glijbaan van het waterpark, het hoogtepunt: summit plummit. Bij deze glijbaan maak je een val van 40 meter en kun je een snelheid van 100 kilometer per uur bereiken. De mannen durfden, de vrouwen niet :-p Het duurt even voor je aan de beurt bent, maar dan heb je ook wat, want de mannen vonden het ontzettend gaaf en hebben het er nog de hele dag over gehad. 




Daarna zijn we lekker op ons gemak alle glijbanen af geweest. Het was weer heet vandaag, maar door al het water merkten we er eigenlijk niks van. We konden overal snel doorlopen, want het was echt niet druk. Het langst hebben Ferry en Jeroen bij summit plummit moeten wachten, dit duurde een half uur, en Ferry en ik hebben één keer nog een half uur in de rij gestaan bij een glijbaan, maar verder hebben we nergens langer dan vijf minuten gewacht. We hebben twee rondjes lazy river gedaan, lekker in een bandje het park rond. De glijbanen hebben we elk twee keer gedaan. Verder lekker in het grote bad gehangen, op het bedje wat gerust en 's middags wat gegeten.



Rond drie uur hadden we het wel gehad en zijn we weer terug naar het appartement gegaan. Hier hebben we weer allemaal gedoucht en daarna ben ik de blog van gisteren en vandaag gaan schrijven. De blog van gisteren (animal kingdom) heb ik er meteen op gezet, en de blog van vandaag heb ik alvast geschreven zodat ik die er morgen op kan zetten. Ferry en mama zijn ondertussen boodschappen gaan doen voor het avondeten. Jeroen eet pizza broodjes en Ferry, mama en ik gaan lekker een salade eten (mag Ferry maken, kan hij erg goed ;-)).

Na het eten wilden Ferry, mama en ik nog iets doen, we hadden geen zin om in het appartement te blijven. Er zit hier heel dichtbij een onwijs grote super target (de naam zegt het al), dus daar zijn we 'even' heen geweest. Jeroen bleef lekker op de ipad spelen in het appartement. Bij target hebben we ons weer uitgeleefd op verzorgingsproducten, make up en snoepjes die we in Nederland niet hebben, heerlijk! Als afsluiter nog naar Starbucks geweest en dit lekker in het appartement opgedronken.

Vandaag zijn we naar het Kennedy Space Center geweest, dus de wekker wast weer gezet. Niet zo heel vroeg, want we hoeven er niet per se heel vroeg te zijn. We hebben eerst ergens ontbeten en zijn daarna doorgereden. Het verslag hiervan volgt morgen!

Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

  1. Het is vakantie en dan toch zo vroeg opstaan. Maar het is voor een goed doel toch?
    Klinkt als een superdag in Blizzard beach,
    veel plezier in Kennedy Space Center.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer een top dag achter de rug. Volgens mij hebben jullie het erg naar je zin. Dat gaat in Kennedy Space Center ook vast lukken. Heel veel plezier daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "Even" naar de super target...dat kan niet, daar moet je minstens een uur voor uittrekken!
    Leuke foto in zwembroek in de skilift met de ski's aan je voeten!

    BeantwoordenVerwijderen