zaterdag 16 juli 2011

Dag 2: boodschappen doen en downtown Disney.

We hebben de tien uur niet eens gehaald gisteravond.. Zoals jullie al konden lezen sliep mijn moeder om 20:30, maar wij konden onze ogen ook niet open houden, dus Ferry en ik sliepen ook al om 21:45. Jeroen heeft het nog wel een tijdje uitgehouden, die sliep pas om 00:30. Maar hij had toch al een omgekeerd ritme, dus het zal daar wel door komen :-p Het gevolg van het vroege slapen was natuurlijk dat we ook weer hartstikke vroeg wakker waren. Mama kon om vier uur al geen oog dicht meer krijgen, en Ferry en ik lagen om kwart voor zes te draaien omdat we niet meer konden slapen. De enige die nog sliep was natuurlijk Jeroen! Die kwam er uiteindelijk om zeven uur uit. We hebben ons rustig aangekleed en wat gerommeld en zijn daarna naar Denny's gegaan voor een ontbijtje. Wat zeg ik, een ontbijtJE? Zeg maar rustig een ONTBIJT. Het was natuurlijk veel, maar wel heel erg lekker!



Vervolgens stonden we al om acht uur in de Walmart, waar we niet meer uit zijn gekomen tot even na tien uur. Wat is dit toch een geweldige supermarkt en meer; drogist, elektronicawinkel, fietsenwinkel, etc. We hebben flink wat eten en drinken ingeslagen, dus we kunnen even voort. De auto was natuurlijk helemaal afgeladen, wat gebruiken ze in die supermarkten toch veel tasjes?! In sommige tasjes zitten maar twee dingen en dan wordt er alweer een nieuwe gepakt. Wel lekker dat we onze eigen spullen niet hoefden in te pakken haha, we hadden echt zóveel! Maar het valt qua prijs allemaal hartstikke mee. Een fles mountain dew van 2 liter, voor 1 dollar - daar krijg je ze in Nederland niet voor!






Na ons supermarkt avontuur zijn we weer teruggegaan naar het appartement en hebben we lekker onze zwemkleding aangetrokken. We hebben tot één uur bij het zwembad gezeten (maar vooral erin natuurlijk). Daarna hebben we broodjes en pizza gegeten in het appartement. Daarna hebben we nog even wat gerommeld en om drie uur zijn we naar downtown Disney gegaan om alvast even de Disney sfeer te proeven! We hebben weer onze ogen uitgekeken, wat veel en wat een grote winkels zijn het toch! We konden het natuurlijk niet laten en hebben al wat souvenirs gekocht. Er zullen er vast nog velen volgen als we weer heen gaan! Zoals de meesten wel weten maak ik taarten en ben ik gek op alles waar een taart of cupcake of staat, of die vorm heeft. Nu vond ik in de pin winkel een setje met allemaal cupcake pins! Allemaal in de vorm van een cupcake, in de stijl van een Disney figuur, zoals Goofy, Pluto, Mickey Mouse, etc. Verder heb ik een vinylmation poppetje in de vorm van een cupcake (echte Disneyfans kennen de vinylmation poppetjes vast wel ;-)).









Na downtown Disney hadden we toch wel trek gekregen en zijn we naar Olive Garden gereden. Hier was het vrij druk, dus we kregen een pieper mee zodat we konden zien wanneer we aan de beurt waren. Al na 10 minuten konden we aan tafel, dus dat viel hartstikke mee. We besloten om geen appetizers te nemen, omdat we verwachtten dat we ons hoofdgerecht dan echt niet op zouden krijgen. Nu kregen we eerst salade en breadsticks en daarna ons hoofdgerecht. Jeroen had een steak, mama lasagne, Ferry pasta met garnalen en coquilles en ik had pasta met garnalen. Pff, we kregen het echt bij lange na niet op! Vooral Ferry en ik hadden nog hartstikke veel over. We hebben de rest dan ook mee naar het appartement genomen, dat eten we morgenavond wel weer op. En ook nog even over het drinken.. wat krijg je toch een enorme grote glazen voor weinig geld! We betaalden 2,45 per glas en deze werd gratis aangevuld als het op was. We hebben er helaas geen foto van, maar geloof me, die glazen zijn zó groot, daar hoef je er echt geen twee van. We waren halverwege ons glas en toen werden er al nieuwe glazen gebracht haha! We wisten even niet wat we moesten zeggen. Voor 2,45 per persoon drink je dus zo veel je maar kunt.

Na het eten zijn we weer terug naar het appartement gegaan en hebben we wat spelletjes gedaan, en verder lekker even niks. Afgezien van Jeroen, hebben we toch wel last van een jetlag. We zaten al om zeven uur volop te gapen en kunnen nu eigenlijk nog amper onze ogen open houden (het is 20:30). Morgen moeten we op tijd uit bed, dus het is niet zo erg als we op tijd gaan slapen, maar we zullen toch een keer in het ritme moeten komen dus we proberen nog wakker te blijven. Morgenochtend ontbijten we in het appartement en gaan we naar Universal Studio's, onze eerste pretparkdag!



Het weer viel vandaag trouwens erg mee. Ze hadden best wat regen voorspeld voor vandaag, maar het heeft eigenlijk maar heel even gedruppeld rond etenstijd. Verder is het half bewolkt/half zonnig geweest en erg warm. We moeten nog even wennen aan de hoge luchtvochtigheid, maar dat komt (hopelijk ;-)) wel goed.

Tot de volgende keer!

7 opmerkingen:

  1. Lekker zo'n opstartdagje. Beginnen met een lekker ontbijt en dan boodschappen doen, ik zou er zo weer zin in krijgen.
    Heel veel plezier vandaag in Universal Studios, we lezen graag mee.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zo vet jaloers! Genieten jullie ervan! Ik zal je elke dag volgen hoor, kom je in m'n 'dagelijkse' routine. Wat een drama trouwens van je vliegtuig dat jullie niet in het systeem stonden & die 'fullsize car'? Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Have fun! Veel liefs en doe ook de groetjes aan de rest.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Enorm he, de Wallmart, dat is al een attractie op zich.
    Heerlijk dagje zo en morgen veel plezier in Universal.
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat wordt vast een prettige dag in het Park! zo kom je in het ritme en voor je het weet is het grote genieten echt begonnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lekkere eerste dag die veel lijkt op onze favoriete eerste dag namelijk naar de Walmart.
    Heel veel plezier in Universal.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt allemaal zo herkenbaar, vroeg wakker, alles is groot en veel haha... Mooi Appartement en mooi auto! leuke foto's ook,Morgen veel plezier in Universal studio's!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik kan me nu ook al verheugen op de 1e dag in de Walmart ( en dat is al over 9 dagen...)
    Heerlijk relaxed dagje, een prima begin van de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen