woensdag 27 juli 2011

Dag 12: Kennedy space center

Vandaag mochten we wat later uit bed vandaan, om 7:30 zelfs. We hebben ons omgekleed en zijn bij ihop gaan ontbijten (international house of pancakes). Hier lekker genoten van een uitgebreid ontbijt (want het ontbijt hier is bijna net zo groot als het avondeten in Nederland). Daarna weer in de auto, om door te rijden naar Kennedy space center. Dit was ongeveer een uur rijden. Het was best bewolkt en ze hadden veel regen voorspelt voor in de middag, dus we waren benieuwd of we het droog zouden houden vandaag.

Het was heel erg rustig vandaag, dus we stonden weer lekker vooraan met de auto en konden al snel onze tickets kopen en doorlopen naar binnen. Hier werden we weer onderworpen aan een inspectie (metaaldetector + doorzoeken van tassen). We zijn als eerste naar de bussen gegaan, deze brengen je naar twee plekken; een plek vanaf waar je heel goed de plekken kunt zien waar de space shuttles/raketten worden gelanceerd, en een plek waar binnen een raket is gebouwd. Op de eerste plek hebben we eerst een film bekeken over hoeveel werk er voorafgaat aan de lancering van een raket of spaceshuttle, echt bizar! Daarna konden we een aantal trappen omhoog en konden we goed over cape canaveral heen kijken en foto's maken. Daarna weer in de bus en door naar de tweede stop. Hier is binnen een raket, wauw, ontzéttend groot, je kunt het je niet voorstellen! Hier ligt ook een stukje van de maan, deze kun je ook aanraken - dus wij kunnen nu zeggen dat we de maan hebben aangeraakt ;-) Hier hebben we ook wat gegeten en nog wat dingen bekeken.







Weer terug de bus in en naar het hoofdgebouw. Hier hebben we een lancering van een spaceshuttle meegemaakt in een simulator, hierin werd dus een lancering nagebootst. We hadden het heftiger verwacht, maar het was wel erg leuk om meegemaakt te hebben! Daarna zijn we naar de herdenkingsmuur gegaan, hier staan alle namen van mensen die tijdens vluchten om zijn gekomen. Daarna nog binnen in een spaceshuttle geweest en door de rakettentuin gelopen. Het was ondertussen hartstikke benauwd, dus we hebben nog een rondje door de giftshop gemaakt, en uiteraard wat gekocht. De weersvoorspelling voor vandaag beloofde al niet veel goeds, en het werd ook echt steeds donkerder in de lucht, echt zwart. En omdat ik eergisteren in animal kingdom gestoken ben in mijn voet, en deze nu ontzettend dik en pijnlijk is, zijn we weer teruggegaan naar de auto. Vlak voor we in de auto stapten begon het opeens mega hard te waaien, echt bijna te stormen. Snel de auto in dus! We waren echt compleet gezandstraald en zaten helemaal onder. We zaten net in de auto en het begon te plensen, net op tijd ;-)





In het appartement hebben we nog wat gerommeld en daarna zijn we bij mcdonalds gaan eten. Mama en ik lekker een salade, want we konden écht geen patat of hamburger meer zien. Jeroen wel een hamburger natuurlijk, en Ferry wat mcnuggets. Daarna wilden we weer gaan midget golfen bij pirate's cove, maar toen we aan kwamen rijden zagen we een groep van ongeveer 50 mensen staan die net zouden gaan beginnen. We hadden geen zin om bij elke hole op zoveel mensen te wachten, dus zijn we weer omgekeerd. We wilden eerst nog even door old town lopen, maar omdat ik echt veel last van mijn voet had zijn we teruggegaan naar het appartement. Hier weer lekker niks gedaan. Morgen (eigenlijk vandaag) naar Disney's epcot.



Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

  1. Vervelend dat je in je voet gestoken bent. Hopelijk heb je er snel geen last meer van. Toch weer een ervaring rijker vandaag !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ai wat een lelijke steekplek. Dat ziet er pijnlijk uit. Nou ff doorzetten en die plek verdwijnt wel weer.
    Veel plezier gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, ik heb jullie blog net ontdekt!
    Jullie hebben een prima vakantie zo te lezen.
    Ook leuk dat Caribe Cove goed bevalt, misschien ook een optie voor ons. Leuk!

    Ik zie dat je ook taarten bakt. Ben je al bij Michaels geweest? Dat is een hele grote hobbywinkel waar ze heel veel taartdecoratie spulletjes hebben, o.a. van Wilton. Een stukje goedkoper dan bij ons!

    BeantwoordenVerwijderen