maandag 25 juli 2011

Dag 10: Disney's animal kingdom



Vandaag weer een planning, dus de wekker op 7:00 uur gezet, we gingen naar Disney's animal kingdom! Een park waar alles, zoals de naam het al zegt, om dieren draait. We hebben weer ontbeten in het appartement en zijn rond 8:15 uur de auto ingestapt. Toen we bij het park kwamen was het nog niet zo druk, dus we stonden bijna vooraan. Hoewel het bijna vooraan was, was het toch nog een stuk lopen naar de ingang dus zijn we mooi in één van de karretjes gestapt die je van de parkeerplaats naar de ingang brengt, ideaal! 



Het viel ons op dat ze hier veel strenger waren met het controleren van de tassen dan bij de andere parken, echt elk vakje werd geopend en goed bekeken, zelfs hoesjes met fotocamera's moesten open en werden aan een grondig onderzoek onderworpen. Daarna konden we vlot met de tickets doorlopen. De man die de tickets controleerde waarschuwde ons nog even dat het vandaag een ontzéttend hete dag zou worden en dat we dus goed moesten opletten dat we genoeg dronken ;-)

Het park was nog niet open, maar er stonden toch al best wat mensen. Als je zo bij de ingang staat lijkt het tenminste veel, zodra het park opengaat verspreid het zich en merk je er eigenlijk niks meer van. We hebben tourguide mike weer gevolgd voor vandaag en dat is ons goed bevallen, want met de drukte viel het inderdaad erg mee. 



We zijn als eerste naar de Kilimanjaro Safari geweest, hier ga je met een lading mensen in een auto en word je meegenomen op safari. Disney heeft een eigen reservaat met allerlei dieren, van olifanten tot giraffen tot krokodillen. Heel mooi en leuk om te zien, want er zitten (bijna) geen hekken tussen jou en de dieren, dus je kunt ze van best dichtbij zien en fotograferen! We wilden deze rit als eerste doen, omdat het er ten eerste 's middags vaak heel druk wordt, en ten tweede omdat het 's middags zo warm is dat de dieren vaak de schaduw opzoeken en zich niet meer laten zien. We hebben heel veel dieren gezien, erg leuk! Onderweg hadden we nog 25 minuten vertraging, omdat er een neushoorn op de weg lag, die niet meer weg wilde gaan haha! Hier moesten we dus rustig op wachten. Uiteindelijk ging hij weg en kwam vlak langs de auto lopen, wauw, hij was echt heel dichtbij!






Daarna zijn we nog door een gedeelte van het park gelopen waar je andere dieren in hun verblijf kunt zien, eigenlijk een soort van dierentuin. Daarna zijn we naar de Kali river rapids gelopen, een soort ronde boot die je door een 'wilde rivier' leidt. 8 jaar geleden zijn we hier ook in geweest en we kwamen er echt zeik- en zeiknat uit. Eigenlijk wilden we dit dus eerst niet doen, maar het was zo warm dat we dachten, ach kan geen kwaad, het droogt toch zo weer op. Ahum. Jeroen zijn shirt was helemaal doorweekt, mama en ik hadden helemaal geen droge plek meer op ons lichaam, en Ferry.. die had een paar druppels op zijn short - wauw :-p Van het ene naar het andere uiterste dus. Uiteindelijk droogde Jeroen wel snel op, maar mama en ik waren toen we het park uit gingen (rond 14:15) nog steeds niet droog.




We zijn daarna naar expedition everest geweest, de nieuwste attractie, een rollercoaster. De wachttijd was 45 minuten, maar we zagen dat er ook een singe lane was, dus die hebben we gepakt. Binnen nog geen 2 minuten waren we aan de beurt! Ons maakt het niet uit of we naast elkaar zitten, tijdens de rit heb je toch niks aan elkaar. Ferry, Jeroen en ik vonden hem heel leuk, mama vond hem ook wel leuk, maar vond het iets minder dat hij onverwachts een stuk achteruit ging :-p Ferry, Jeroen en ik zijn nog een keer gegaan en mama heeft daarna op de tassen gepast. Bij de tweede rit zat ik naast een jongen van een jaar of 20 die vertelde dat hij na 50 ritjes de tel was kwijtgeraakt, dat hij dit de leukste attractie van alle parken vond, en dat hij er dus al zo vaak in was geweest dat hij er bijna een wetenschap van had gemaakt, haha! Maar door hem zat ik wel achterin, want daar had hij om gevraagd, en dat waren wel mooi de beste plekken ;-)

Hierna zijn we iets gaan eten (weer fastfood natuurlijk, het wordt wel saai) en daarna zijn we naar de show van de Lion King gegaan. Een hele leuke show met veel kleur, dans en zang! Na de show hebben we nog wat door het park gesjokt, en eigenlijk alle dingen die we per se wilden doen hadden we al gedaan. We zijn dus nog even bij de grote boom, het middelpunt van het park, gaan kijken. Daarna zijn we naar het appartement gegaan, want hoewel we eigenlijk nog niet zoveel last van het warme weer hadden gehad die dag, werd het nu toch wel erg heet. 



In het appartement hebben we ons omgekleed en zijn we nog even gaan zwemmen, een beetje ons vaste ritueel als we naar een park zijn geweest, even lekker afkoelen! Daarna douchen en uit eten bij Applebees. Heerlijk gegeten, en daarna nog naar the Nike factory en de Publix geweest. 's Avonds lekker niks gedaan, Ferry en ik zijn helemaal bezig met het kijken van een serie op de ipad, dus wij zijn achter de ipad gedoken. Mama en Jeroen zijn lekker gaan kaarten. Vandaag zijn we naar Blizzard Beach (een waterpark van Disney) geweest, de blog hiervan volgt nog!

Tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

  1. Ik kan de warmte bijna voelen...
    Wat een heerlijke dag weer een beetje pretten, zwemmen, shoppen en eten, het lijkt wel vakantie!!
    Hopelijk komt mijn volgende reactie wat meer vanuit de "buurt", want morgen vertrekken wij dan eindelijk richting "heaven";-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dagje animal kingdom, jullie genieten ervan .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk dat park hé, dierentuin ala disney. En lekker afkoelen in Blizzard beach. Ik ben benieuwd wat jullie er van vonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij gaan ook vaak in de single ride. Scheelt enorm veel wachttijd.
    Mooie foto's weer en een lekker leesbaar verslag.

    BeantwoordenVerwijderen