vrijdag 29 juli 2011

Dag 13: Disney's epcot

Vandaag stond Disney's epcot op de planning, dus de wekker ging weer om 7:00 uur. Eerst weer ontbeten in het appartement, want dat vinden we toch eigenlijk wel lekkerder dan 'uit ontbijten'. Om 8:15 stond ik helemaal klaar om weg te gaan, maar mama en Ferry waren nog druk bezig om hun spelletjes op de ipad af te maken. Mama, Ferry en ik zijn helemaal verslaafd aan eleven gems, dus dat wordt hier veel gespeeld. Ze waren allebei bezig met een high score, dus daar moest even op gewacht worden :-p In epcot bleek dat mama zo druk bezig was geweest, dat ze vergeten was haar teva's aan te doen, ze had nu haar birkenstocks nog aan en die lopen echt niet lekker een hele dag!



We gingen dus iets later weg, maar waren er evengoed nog voor het park open ging. Het lekkere aan er vroeg zijn is, dat je 's ochtends meestal al heel veel van de drukke attracties gedaan hebt, zodat je 's middags niet zo lang in de rij hoeft te staan. We zijn als eerste naar test track gegaan, want deze staat er ook om bekend dat hij 's middags een lange wachttijd heeft. Nu hoefden we maar 10 minuten te wachten, en we hebben er ook meteen een fast pass in gedaan, hiervoor moesten we twee uur later terugkomen. Bij test track stap je in een auto die op allerlei vlakken getest wordt; remmen, hitte, kou, en uiteindelijk snelheid! Echt een gave attractie is dit. Daarna zijn we naar soarin gegaan, hierbij 'hang' je in een karretje en voor je wordt een film afgespeeld, het is dan net alsof je over California vliegt, heel erg mooi!



Na soarin zijn we naar mission space gegaan. Toen we in 2003 in epcot waren, was deze in de testfase en mochten wij hem uitproberen. Wij vonden hem toen verschrikkelijk! Heel erg claustrofobisch en we werden er helemaal door elkaar geschud. Nu, 8 jaar later, is er een milde en een heftigere versie. Ferry was er natuurlijk nog nooit in geweest en wilde graag de heftige versie doen, Jeroen en mama wilden niet mee. Tsja.. ik was destijds 11 jaar.. misschien vond ik het nu wel helemaal niet eng? Ferry en ik zijn dus voor de heftige versie gegaan. Voordat je uberhaupt aan de attractie begint, hebben ze je al bang genoeg gemaakt, waardoor een hoop mensen alsnog niet gaan. Er wordt herhaaldelijk omgeroepen dat het een simulator is, dat hij veel rondjes draait, heftig is, etc. Ik werd toch wel een beetje nerveus, maar ik moest en zou doorzetten! Achteraf viel het ónwijs mee. Hij was ook anders dan 8 jaar geleden, korter en minder heftig. We vonden hem heel erg gaaf, omdat je echt die g-krachten voelt! Na mission space konden we met onze fast pass nog een keer naar test track, hier waren we weer binnen 5 minuten aan de beurt, heerlijk! Tourguide mike heeft ons weer niet teleurgesteld, want het was weer rustig in het park vandaag.





Daarna hebben we bij the land wat gegeten en daarna zijn we in de attractie 'living with the land' gegaan, hierin is te zien hoe Disney zijn groenten en fruit kweekt, heel mooi om te zien. Daarna hebben captain EO van Michael Jackson in 3D gezien. Als een na laatste zijn we in Nemo geweest en om het af te sluiten zijn we in spaceship earth geweest, deze attractie zit in de bol, het icoon van het park. Deze attractie laat de geschiedenis van communicatie zien, en na de attractie zijn er nog allemaal spelletjes uit de toekomst die je kunt spelen. Het was lekker weer vandaag, zwaar bewolkt (heerlijk) en niet te benauwd en heet.

Na de attractie van Nemo zagen we twee zoenende octopussen :-p

Spruitjes bij living the land.


We zijn even na drie uur weer teruggegaan naar het appartement en hebben daar nog wat gerommeld. Mama en ik zijn boodschappen gaan doen voor het avondeten, we hebben lekker broodjes gegeten. 

Na het eten zijn we weer teruggegaan naar epcot, om nog een begin te maken aan alle landen die gerepresenteerd worden rondom een groot meer. We hebben Mexico en Noorwegen gehad, van de week gaan we de rest van het rondje nog afmaken. Als afsluiter hebben we om negen uur naar het vuurwerk gekeken, dit was zoals we gewend zijn van Disney weer prachtig! Daarna weer de extreem drukke weg op (iedereen wil natuurlijk meteen naar huis) en terug naar het appartement.




Morgen een rustdag, dus géén wekker, wihoe!

Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dag hebben jullie gehad, het is bijna een kopie van onze dag, alleen waren wij er op gisteren op 28 juli!!, Grappig hoor, ook de volgorde van attracties is nagenoeg hetzelfde. Jullie een dag eerder of wij een later en we waren elkaar tegen gekomen!! Lees maar in ons verslag.

    Enjoy!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja mission en de waarschuwingen. Er zijn zelfs al een aantal mensen overleden na het doen van de heftige mission, dus ik begrijp de waarschuwingen wel. Maar knap dat je hebt doorgezet. En nu maar lekker uitrusten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke dag in Epcot. Mission Space doe ik niet daar word ik echt niet goed in ;-)

    BeantwoordenVerwijderen