dinsdag 19 juli 2011

Dag 5: Seaworld

Vandaag ging de wekker weer lekker vroeg, om 7:00, want we gingen naar Seaworld! We hebben weer in het appartement ontbeten (toch wel handig, zo'n eigen keuken die van alle gemakken voorzien is). Even na acht uur zijn we in de auto gestapt en om kwart voor negen stonden we bij de ingang.


Volgens de boekjes ging het park om negen uur open, maar we konden meteen doorlopen en ook de de Manta (achtbaan) was al open, dus daar zijn we meteen in gegaan. Manta is een achtbaan waarin je hangt, je ligt eigenlijk op je buik. Jeroen had net ontbeten en vond het er wat minder uitzien, dus is niet meegegaan. Ferry en ik zijn wel gegaan en we waren al lekker snel aan de beurt. We vonden hem echt súper! Wat een gave achtbaan zeg, één van de leukste die we ooit gedaan hebben! Op youtube zijn ook hele leuke filmpjes te vinden van deze achtbaan.


Na Manta zijn we even bij het dolfijnen voeren gaan kijken. Eigenlijk wilden we dit zelf ook nog doen, maar het was ontzettend druk en het was op gezette tijden. Uiteindelijk is het er niet van gekomen, maar het kijken was ook al erg leuk! We zijn daarna doorgelopen naar het bassin met allemaal roggen. Hier heeft Ferry een bakje met grote garnalen gekocht, die we konden voeren aan de roggen, dit was echt heel leuk! Zodra ze door hadden dat we vis hadden, kwamen ze allemaal langs de rand zwemmen en er werd flink 'geflapperd' met hun vinnen, we werden er zelfs nat van :-p



Om tien uur begon de eerste show die we wilden zien, die met de dolfijnen! Wat zijn die shows toch gaaf, met alles erop en eraan; muziek, dans, acrobatiek, dolfijnen, vogels - erg leuk, we hebben er van genoten! Na deze show zijn Ferry, Jeroen en ik in de rij gaan staan bij Kraken, een andere achtbaan - ook héél groot en gaaf! Ook hiervan zijn leuke filmpjes te vinden op youtube. Deze was nog gaver dan Manta, wauw! We kwamen er een beetje duizelig uit, maar we vonden hem alle drie onwijs leuk. Daarna zijn we met zijn vieren in de rij gaan staan voor Journey of Atlantis, een soort splash. De wachttijd was 45 minuten, maar werd uiteindelijk meer dan een uur vanwege de vele groepen die vandaag aanwezig waren in het park, en zij hadden voorrang (jep, weer grote busladingen met brazilianen). Vervelende, luidruchtige mensen vinden wij het maar. Mama had nog mot met een jongen die bovenop de tas van Ferry ging zitten. Mama zei dat hij het ook best kon vragen als hij wilde zitten, maar ze kreeg een hoop geïrriteerde blikken terug. Ik denk dat we de hele vakantie, waar we ook zijn, we héél veel van deze groepen gaan tegenkomen :-p Ondanks de vervelende mensen (a), was de splash wel heel erg leuk en een lekkere verkoeling! Het was namelijk extreem warm vandaag, moeilijk uit te houden!



Na de splash zijn we wat gaan eten en daarna waren er nog twee shows die we graag wilden zien: shamu en clyde & seymoure. Omdat we nog een uur moesten wachten, zijn we eerst nog bij de pinguins en de haaien gaan kijken. Lekker rustig op een lopende band langs de pinguins en het aqarium.



Tussendoor hebben we nog een ijsje gehaald in de hoop dat het ons iets af zou koelen, maar het bleef erg warm :-p Dus daar kwam Ferry met drie reddingen: mini ventilators! Had hij bij het stalletje met de flesjes drinken gekocht. Heerlijk! De laatste twee shows, de show met de orka's en de show met de zeeleeuwen, waren echt ontzettend leuk om naar te kijken! Wat is het toch knap wat ze die beesten allemaal kunnen leren.







Het was een lange, hete, vermoeiende dag, maar we hebben het ontzettend leuk gehad en we hebben er echt van genoten! Na Seaworld zijn we bij het appartement nog even lekker het zwembad in gedoken. Vlak naast het zwembad ligt een soort 'moerasje/vijvertje' waar een bordje aangeeft dat er alligators zitten. Vanaf de rand van het zwembad kijk je er zo op, en we proberen alle dagen al te kijken of we ze kunnen spotten, maar tot nu toe tevergeefs. Vandaag was our lucky day, want we hebben er wel twee gezien! En natuurlijk hadden we geen camera bij ons.. hopelijk zien we ze van de week ook nog en kunnen we er dan een aantal foto's van maken. 's Avonds hebben we in het appartement gegeten, want we waren compleet uitgeteld.

Morgen is Jeroen jarig, dus mag hij alles kiezen wat we gaan doen. Als ik het goed begrepen heb gaan we morgen ontbijten bij Denny's, daarna winkelen in de premium outlets (jaaaaa, echt vervelend) en 's avonds eten we bij Outback steakhouse. Dat wordt weer een leuke dag dus!

Tot morgen!






3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke dag. Manta ga ik in november ook zeker eens proberen. :) En geniet van het zonnetje of stuur wat warmte naar België. Hier is het precies herfst! Nog veel plezier!

    Groetjes Jessica & Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij vinden de Manta ook zo gaaf! En die shows vervelen nooit. We gaan ook zeker in Oktober weer naar Seaworld! Jullie hebben weer een leuke dag gehad! Ontbijten bij Denny's en eten 's avonds bij Outback mmmmmm wat hebben jullie het slecht hahaha.... Veel plezier morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal erg goed en gezellig uit. Op de foto's van de orca's zien we allemaal mensen in gele t-shirts, dit zijn de Brazilianen nemen we aan?
    Heel veel plezier nog verder enne alvast gefeliciteerd!

    Groetjes, Ruwin en Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen