vrijdag 22 juli 2011

Dag 7: Island of adventures

Als eerste weer allemaal bedankt voor de reacties (en dit keer ook de felicitaties voor Jeroen), elke ochtend als we wakker worden kijken we even of we nog reacties op de blog hebben!

Vandaag ging de wekker echt héél vroeg, namelijk om 6:15. We gingen naar Island of Adventures (onderdeel van Universal Studio's). In dit gedeelte van het park zit ook het Harry Potter gedeelte, daarom wilden we er zijn zodra het park open ging (om 8:00). We hebben eerst weer in het appartement ontbeten en zijn even na zeven uur in de auto gestapt. Om kwart voor acht stonden we bij de ingang, en omdat we thuis al tickets hadden gekocht hoefden we daar gelukkig niet meer voor in de rij. Het park ging vrijwel meteen toen we er waren open en we zagen echt een complete mensenmassa het park binnen stromen. 



Het Harry Potter gedeelte in dit park is nog niet zo heel oud en is ontzettend populair, er komen heel veel mensen op af en het is er dan ook vaak gruwelijk druk. Daar wilden we dus graag als eerste heen. Het werd ons meteen al duidelijk dat we niet de enigen waren die graag als eerste naar het Harry Potter park wilden, iedereen wilde dat namelijk :-p De één wilde er nog sneller zijn dan de ander, want het leek wel een hardloop/snelwandel wedstrijd. Vreselijk! Al die mensen die als gekken door het park renden om maar als een van de eersten in dat gedeelte te zijn. Wij zijn lekker op ons eigen tempo naar het park gelopen, doeeei, we moesten nog een hele dag en het beloofde weer heel heet te worden vandaag. 



We hadden gelezen dat The forbidden journey een hele mooie attractie is, die ook vaak héle lange wachtrijen heeft, al vanaf het moment dat het park open is. Daar zijn we dus als eerste heen gegaan, en terwijl het park toch echt pas vijf minuten open was, stond er al drie kwartier wachttijd. Dit valt voor deze attractie nog hartstikke mee dus we zijn in de rij gaan staan. Na ongeveer vijf minuten riep een medewerker of er ook mensen zijn die graag in de single lane wilden. Uhhhhh, JA?! We zijn dus via de single lange gegaan en waren al na nog geen vijf minuten aan de beurt, haha! Dat hadden we dus goed voor elkaar. De attractie zelf was echt super, het is een soort van vlucht door Zweinstein met allerlei filmpjes en obstakels, héél leuk! Mama vond de attractie zelf wel heel mooi en leuk, maar was een beetje misselijk door al het draaien en bewegen van het karretje.





Toen we uit de attractie kwamen zagen we dat er al ruim een uur wachttijd was, dus wij waren blij dat we meteen heen waren gegaan. We zijn daarna nog in een mini achtbaan geweest, een soort kinder achtbaan volgens mij, niet zo spectaculair. Daarna zijn Ferry, Jeroen en ik in de rij gaan staan voor de duelling dragons, een achtbaan waarbij je hangt. Je kunt kiezen uit twee rijen en er gaan dan ook twee karren tegelijk, naast elkaar. Onderweg kom je elkaar een aantal keren tegen waardoor het lijkt alsof je elkaar bijna raakt. De wachttijd was vijf minuten, wat een mazzel hadden we toch! Niets was minder waar.. het was al bijna tien minuten lopen naar het eind van de wachtrij, wat een route zeg :-p Toen we eenmaal in de rij stonden ging het vrij snel, maar toen wij aan de beurt waren ging de achtbaan stuk, haha. Dit duurde 20 minuten, en uiteindelijk hebben we bijna 50 minuten in de rij gestaan. Ach, geen ramp, valt alsnog mee voor zo'n druk park. De achtbaan zelf was echt helemaal geweldig, weer WAUW!

Daarna hebben we nog een rondje door het Harry Potter gedeelte lopen, ze hebben het echt ontzettend mooi gebouwd en aan alle details is gedacht. We wilden later op de dag nog graag terugkomen om door de winkeltjes te lopen, want op dat moment konden we amper naar binnen toe. Als 'aandenken' wilden we graag wat snoepjes kopen, want ze hebben een hele snoepwinkel met allemaal nagemaakt snoep uit de films. Maar, toen we het Harry Potter gedeelte uit liepen werd ons verteld dat we wel zeker moesten weten dat we nu weg wilden, want als we weer het park in wilden moesten we een return pass halen. Tsja, oke, dan halen we toch zo'n pasje? Het bleek uiteindelijk een soort fast pass te zijn, want er werd dus voor je bepaald wanneer je weer terug mocht komen, voor ons was dit twee uur, terwijl het op dat moment pas half tien was! Later bleek dat het Harry Potter gedeelte gewoon te vol zat, waardoor de mensen er uiteindelijk alleen met de pasjes in konden, zodat ze het aantal mensen konden verdelen en beperken. Wat een run op dat park zeg, pfoe!




Doordat er zo'n run is op dat gedeelte van het park, is het in de rest van het park ook vreselijk druk. Na Harry Potter zijn we in het Jurassic park gedeelte geweest, waar we een soort tour deden die eindigde met een splash. Hier was het lekker rustig dus Ferry en ik zijn nog een tweede keer geweest. Daarna zijn we gaan eten, want doordat we zo vroeg hadden ontbeten hadden we ook vroeg weer trek. Na het eten zijn we de rest van het park gaan doen. Tenminste, dat was het plan.. trip advisor geloven we niet meer want het was ZO druk, je kunt het je niet voorstellen (tenzij je er zelf bent geweest op zo'n drukke dag)! Werkelijk over stond minimaal 90 minuten wachttijd. We zijn echt de moeilijkste niet, wachten vinden we niet erg, tegen een beetje hitte kunnen we ook wel, maar dit.. was echt té. Het was pas kwart voor twaalf, maar we waren het gewoon zát. We besloten dus om lekker terug naar het appartement te gaan en te gaan zwemmen. We hebben toch onbeperkt toegang tot Universal voor veertien dagen, dus we gaan wel een keer 's avonds nog een paar uurtjes heen.

In het appartement hebben we eerst nog even wat gerommeld en daarna zijn we een paar uurtjes bij het zwembad geweest. Lekker afkoelen, want de zon brandde weer goed! Rond half vier zijn we allemaal gaan douchen en we besloten daarna om op tijd te gaan eten, want 's avonds wilden we gaan midget golfen bij Old Town (pirate's cove). Om kwart over vijf waren we bij Outback steakhouse, hier wilden we eigenlijk op Jeroen zijn verjaardag heen, maar toen was hij niet lekker, dus vandaag gingen we in de herkansing. En dit was zeker niet de laatste keer, wat was dit lekker zeg! Ferry, Jeroen en ik hadden alle drie de Outback special (steak) en mama had gegrilde kip en ribs. Het was echt goddelijk en we hebben alles opgegeten, echt knap, want je krijgt hier goeie porties! De mannen zaten daarna vol, maar mama en ik wilden nog wel een toetje. Mama had vanille ijs met aardbeien en slagroom en ik had een brownie met vanille ijs, chocoladesaus en slagroom. Bij mijn toetje had hij twee extra lepels gedaan, volgens hem was het echt een groot toetje. Haha voor mij niet, hij ging schoon op, in mijn eentje!





Voldaan zijn we in de auto gestapt om naar de midgetgolf baan te rijden. Dit is een baan in het thema van piraten en hier zijn we acht jaar geleden ook geweest. We konden kiezen tussen 18 holes of 36. We gingen voor 18 en konden dan ook nog kiezen tussen makkelijk en moeilijk. We kozen voor makkelijk, want we zouden vast nog wel terug komen en dan konden we moeilijk doen. We hebben ons prima vermaakt, en mama had gewonnen. Door een hole in one bij baan 18 kregen we nog een gratis spel voor de volgende keer, dan kunnen we dus de andere helft doen!




Het was nog niet zo laat, even na half acht, dus we zijn nog even doorgereden naar Downtown Disney. Hier hebben we nog was rond geslenterd in de winkels. Even voor tien uur zijn we terug naar het appartement gereden, en toen waren we zo moe, dat ik geen zin meer had om een blog te schrijven, vandaar dat hij iets later is. We hebben dus uiteindelijk een hele leuke dag gehad en we hebben veel verschillende dingen gedaan!



Het is hier nu 16:45 en wij zitten inmiddels op dag 8, we zijn vandaag naar de Hollywood Studio's geweest in Disney. De blog hiervan volgt waarschijnlijk morgenochtend.

Tot morgen!

3 opmerkingen:

  1. Ongelofelijk dat het nog steeds zo enorm druk is in het HP gedeelte, toen het vorig jaar net open was hebben we alleen de hoofdattractie gedaan, ook toen konden we de winkels niet in, maar een returnpas...wel goed voor de omzet natuurlijk ;-)
    Ik kan ook niet wachten tot het weer tijd is dat ik bij de Outback "mag" eten...zalig ( nog 4 daagjes...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die "fastpassen" voor Harry Potter hadden ze vorig jaar nog niet verzonnen.
    Jullie hebben het in ieder geval snel voor elkaar gekregen. Jammer dat het in de rest van het park ook zo enorm druk was.
    Bn benieuwd hoe jullie Hollywood Studios vonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een drukte, maar wel een erg leuke dag!
    En.. lekker gegeten bij de Outback, hebben jullie de Blooming Onion al eens geprobeerd? echt een aanrader.
    Wij stappen vannacht het vliegtuig in en zijn dan morgen begin van de middag in Miami. Dan gaan wij ook zeker (weer) naar de Outback.
    Groetjes Christa

    BeantwoordenVerwijderen