vrijdag 15 juli 2011

Dag 1: vertrek en aankomst

Vanmorgen was het dan eindelijk zo ver, om vijf uur ging de wekker en begon onze vakantie dan toch echt. We waren nog wel flink suf, we hadden allemaal wat slechter geslapen door de spanning en het was natuurlijk toch wel erg vroeg. Om zes uur was Ilonka er om ons naar Schiphol te brengen. Om even voor half zeven waren we er en we konden vrijwel gelijk inchecken.



Daar kregen we het toch héél even benauwd.. ze checkte onze gegevens in de computer, en.. we stonden niet in het systeem! Shit, en nu? Ze belde wat en zei uiteindelijk dat het niet erg was en dat ze ons 'gewoon' in het systeem zou zetten. Zo lang we maar mee konden vonden we het al lang best haha. Na het inchecken konden we ook snel door de douane en hebben we nog even rustig rondgekeken. We hebben nog wat gekocht in de winkeltjes en hebben heerlijk koffie gedronken bij Starbucks, wat natuurlijk niet de laatste keer zal zijn deze vakantie!




Om 8:15 werden we al bij de gate verwacht, en om ongeveer 8:40 konden we door de bodyscan heen. Alles was oke, dus we konden doorlopen. Vrijwel meteen daarna wilden ze gaan beginnen met boarden, maar omdat ze de deuren naar de slurf niet open kregen én het vliegtuig nog een dubbele security check nodig had, konden we pas om 9:35 boarden. Uiteindelijk viel de vertraging nog mee, even na 10:00 gingen we al de lucht in. In het vliegtuig bleek dat dit niet het toestel was wat gepland stond. Er zaten geen schermpjes in de stoelen, dus gingen we er vanuit dat we dan de losse entertainmentsystemen zouden ontvangen, die we al weken van tevoren hadden gereserveerd. Omdat er geen schermpjes in de stoelen zaten en premium comfort class toch écht het grootste deel van de entertainmentsystemen nodig had, bleef er voor economy nog maar weinig over. Erg zuur, aangezien het natuurlijk een lange vlucht zou worden. We kregen vier formulieren om in te vullen, hiermee krijgen we ons geld terug. Er was één meneer zo aardig zijn systeem aan ons te geven, omdat zijn vriendin er ook al eentje had. Toch fijn, want zo konden we om beurten een filmpje kijken! Hopelijk gaat dit op de terugweg wel goed, want het is wel een hele lange zit. Onderweg kregen we vaak te drinken en we kregen één keer een maaltijd; nasi met saté of pasta. Mama, Ferry en ik kozen voor nasi en Jeroen voor pasta. De pasta was niet zo lekker, maar de nasi en saté waren prima weg te krijgen, een meevaller dus! Omdat we geen entertainmentsystemen hadden gekregen, mochten we buiten de maaltijd om gratis eten en drinken bestellen waar we normaal gesproken voor hadden moeten betalen. Geluk bij een ongeluk dus ;-)

Om twee uur landden we op Orlando Sanford, waarna eerst de passagiers uit het vliegtuig gingen die nog door zouden vliegen naar Miami, daarna mochten wij eruit. Er stond best een flinke rij bij de douane, maar al met al viel het mee. We kwamen er gemakkelijk doorheen en rond half vier gingen we de auto halen. Daar bleek dat we een midsize car zouden krijgen, terwijl we toch echt een fullsize car hadden gehuurd. Nu blijkt dus dat in Nederland een fullsize car is, wat hier een midsize car is?! Dit was dus een auto die véél te klein is, never nooit dat daar onze koffers en tassen in zouden gaan! Uiteindelijk heeft mama bijbetaald voor een fullsize car, waarna ze een gratis upgrade kreeg voor een standaard SUV. Nu rijden we dus rond in een prachtige witte Nissan Rogue. Toch een grote auto dus, ieeeeeh, eng, haha! Toch was mama al snel gewend aan de auto. Een automaat vindt ze nu toch wel heel lekker rijden hoor! Bij Alamo zagen we al dat er pikzwarte wolken aankwamen, en toen we net de weg op draaiden begon het kei- en keihard te onweren en te regenen. Mama zag echt geen hand voor ogen meer, echt vervelend, want ze was al zo moe van de vlucht. Het was een uurtje rijden, maar het regende bijna de hele tijd keihard, met korte tussenpozen. 








Wat waren we blij dat we om vijf uur bij het Caribe Cove Resort kwamen, heerlijk, eindelijk niet meer reizen!  Het zag er van de buitenkant al echt prachtig uit, precies zoals op de foto's. De mensen bij de receptie waren ontzettend vriendelijk. We hebben een appartement op een hoek, op de vijfde verdieping. We openden de voordeur en.. WAUW! Jullie kennen het vast wel, er staan op het internet of in de reisgidsen práchtige foto's, maar als je dan op je bestemming komt besef je dat alle foto's met een groothoeklens genomen zijn en het een béétje tegenvalt vergeleken met de foto's. Dit was compleet anders, helemaal andersom. Het appartement is in het echt nog véél mooier dan op de foto's. Ik kan ook echt niet goed op foto's laten zien hoe groot het hier is, het is hier echt enorm! We hebben allemaal ontzettend grote slaapkamers, met inloopkasten, en suite badkamers, een giga koelkast, keuken, noem het maar op en we hebben het. Met het appartement zijn we dus dik tevreden!









Nadat we in het appartement kwamen hebben we eerst rustig onze spullen uitgepakt en er een plekje voor gezocht. We waren echt gesloopt, maar moesten toch echt nog wat eten. Om half zeven hebben we de auto gepakt en zijn we nog even naar Publix gereden. We keken nu al onze ogen uit, maar haalden alleen even het hoognodige. Wat lekkere broodjes, eiersalade en een pizza voor Jeroen. Morgen gaan we rustig aan de supermarkt(en) af om in te slaan. 

Tijdens het eten vielen we allemaal nog net niet boven ons eten in slaap, dus we waren ook snel klaar. We hebben daarna even lekker gedoucht (wat een heerlijke douche!). Mama is net naar bed gegaan, die kon echt niet meer (20:30). Ik schrijf nu dus nog even een stukje voor de weblog en Jeroen en Ferry zitten tv te kijken. We proberen het slapen toch nog even uit te stellen zodat we morgen niet zo vroeg wakker zijn. Morgen gaan we rustig boodschappen doen en we willen ook graag nog even naar downtown Disney. Even een lekkere rustige dag dus! Zondag beginnen we met Universal studio's, dus we moeten nog even onze krachten sparen :-p

Tot de volgende keer!

4 opmerkingen:

  1. Wat fijn dat jullie goed aangekomen zijn. Nu lekker uitrusten en dan genieten van alle leuke dingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie zijn er, heerlijk hoor. Jullie hebben wel gelijk kennis gemaakt met de heftige onweersbuien, nu lekker slapen dan kan het genieten gaan beginnen.
    Groet Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jammer dat het niet goed is gekomen met die entertainment systemen. Een beetje afleiding is wel lekker zo'n lange vlucht.
    Heel veel plezier de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is balen als je geen (aantal) film's kan kijken ter afleiding van de lange reis.
    Gelukkig ligt dat allemaal achter jullie en hoeven jullie maar 1 ding te doen en dat is...Genieten!

    BeantwoordenVerwijderen