zaterdag 28 mei 2016

Dag 1: vertrek en aankomst, eindelijk!

Dag allemaal,

Een aantal van jullie zullen inmiddels al met smart op de blog zitten te wachten denk ik zomaar! Maar hier is hij dan hoor, de blog van onze eerste dag. De dag waarop we zijn vertrokken van huis en zijn aangekomen in de villa.

De wekkers gingen gisteren erg vroeg, zo rond zes uur stonden we alle drie wel naast ons bed (mama al een stuk eerder) en om half zeven zijn we richting Schiphol vertrokken. Rob heeft ons heen gebracht en we waren er op tijd. Inchecken hadden we gelukkig thuis al kunnen doen. We maakten ons van tevoren wat druk over zitplek in het vliegtuig. De vlucht van Amsterdam naar Frankfurt maakte ons niks uit, deze zou toch maar een uur duren en als we dan verspreid over het vliegtuig zitten was dat geen probleem. Maar de vlucht van Frankfurt naar Tampa duurt een stukje langer, namelijk bijna 10,5 uur. Dan is het toch best fijn om in de buurt van elkaar te zitten. Omdat we met een vluchtnummer van United Airlines vlogen en een vliegtuig van Lufthansa, konden we pas 24 uur van tevoren stoelen reserveren (zelfs een telefoontje van tevoren mocht niet baten). Dus braaf op donderdagochtend alle stoelen gereserveerd en gelukkig waren er nog mooie plekken en zitten ew als het goed is dus bij elkaar of naast elkaar. Als we dan wisten wat we nu wisten, hadden we ons geen seconde druk gemaakt.. Maar dat lezen jullie straks! 

Op Schiphol hoefden we alleen nog de koffers af te geven, die allemaal erg licht waren i.v.m. onze voorgenomen 'shopdagen'. Ook door de beveiliging waren we snel heen, niks gemerkt van stakingen. We hadden daarna nog flink wat tijd over dus zijn we eerst gaan ontbijten. Vervolgens alle winkels afgegaan, blijft leuk, en het geeft zo'n heerlijk vakantiegevoel om op Schiphol te lopen en zitten ook al moet je een hele tijd wachten. Uiteindelijk gestrand bij Starbucks voor een lekkere koffie en alle elektronica nog opgeladen.





Rond 10:00 uur kunnen we bij gate B17 boarden voor de vlucht naar Frankfurt. De vlucht is bijna vol en een half uur later dan gepland gaan we de lucht in. Tijdens de vlucht van wel 40 minuten krijgen we zelfs nog een belegd broodje en wat te drinken. Als we landen hoeven we geen koffers op te halen, deze zijn al gelabeld en zullen (hopelijk) doorgestuurd worden naar ons vliegtuig richting Tampa. Blijft toch spannend of alle koffers er ook daadwerkelijk zullen staan op de plaats van bestemming. Op de luchthaven van Frankfurt hoeven we nog maar 1,5 uur te wachten dus we halen wat te eten, lopen een winkel door en gaan dan door de paspoortcontrole waar twee ontzettend gezellige mensen achter ons staan te zuchten, steunen, kreunen en vloeken dat het niet snel genoeg gaat. En wij denken alleen maar: rustig aan, relax, het is vakantie.





Bij gate Z16 moeten we nog even wachten, maar gaan dan rond 13:00 uur boarden. We vliegen met een airbus a340-300, waar meestal rond de 300 mensen in passen. Bij de gate zien wij er voor ons gevoel lang geen 300, maar we proberen nog niet te hard te hopen. We worden met een busje naar het vliegtuig gebracht, lopen de trap op, naar onze stoelen achterin het vliegtuig. We zijn met het laatste busje gekomen en zitten dus bij de laatste lading passagiers. We gaan zitten, kijken om ons heen en realiseren ons dat dit vliegtuig bijna lange na NIET vol zal zitten. We hebben gelijk al de grootste lol natuurlijk, want dit betekend; ieder een eigen rij! En als we rond 14:00 uur in de lucht hangen en de stoelriemen los mogen verhuizen we ons boeltje en hebben mama en ik beiden twee stoelen en Jeroen zit op een rij van vier stoelen. Hij kan languit en valt al snel in slaap. Als er in dit deel van het vlieguitg 100 mensen konden zitten, was hij maar met 30 mensen bezet. Dus we hebben ons geinstalleerd met allerlei kussens en dekens. Tijdens de vlucht krijgen we meerdere malen drinken, twee keer een snack en twee maaltijden. We worden heel goed verzorgd en zijn echt te spreken over Lufthansa, wat een fijne maatschappij! Mooi inflight entertainment systeem met ook vrij recente films en een usb poort om de elektronica weer in op te laden. Dus ondanks dat de vlucht erg lang was, zijn we niks tekort gekomen.









Rond 18:00 uur plaatselijke tijd landen we op Tampa Airport. We moeten bij de douane eerst onze paspoorten scannen in een automaat en foto's laten maken en vervolgens kunnen we in de rij voor de 'echte' douane. In totaal hebben we er gok ik een uur over gedaan en als je al een lange vlucht hebt gehad duurt dat toch best lang. Als we achter de douane zijn zien we onze koffers al naast de band staan, maar ZE STAAN ER! Alle drie de koffers zijn aangekomen, pfieuw. Op naar Alamo, om de auto op te halen. Ook daar duurt het natuurlijk weer een tijdje en voor we een auto hebben gevonden waar alle koffers in passen en we weten hoe de Jeep werkt, is het 20:00 uur. Het is vanaf Tampa ongeveer een uur en een kwartier rijden, maar de navigatie geeft aan dat we een stuk langer over gaan doen. Uiteindelijke belanden we in de file en zijn we na een korte stop om wat eten en drinken te halen rond 21:45 in de villa. We zijn zo moe dat we amper de villa en omgeving in ons op kunnen nemen, maar voor zover we konden zien ziet alles er prima uit. Er zijn een paar dingen die even gemaakt moeten worden, dus daar moeten we het management nog voor bellen, maar de villa is erg mooi, lekker ruim, voor iedereen een mooie slaapkamer, en niet te vergeten: een zwembad!






Jeroen besteld nog een pizzza, mama en ik storten in. Ik kan het niet opbrengen om de blog nog te schrijven dus ik pak m'n koffer uit en ga naar bed. Ik slaap in een Mickey kamer dus ik ben al helemaal in de stemming! En nu zit ik aan tafel, om 6:00 uur 's morgens, omdat ik een jetlag heb en niet kan slapen, haha! Mooi moment om de blog te schrijven dacht ik zo.

Dat was dus onze eerste dag.. wij gaan ons klaar maken voor deze dag en uiteraard volgt er morgen weer een blog!

Tot de volgende keer! 

  

1 opmerking:

  1. wat een super fijne vlucht hebben jullie gehad, nu maar heerlijk gaan genieten, ben benieuwd naar jullie belevenissen
    Mineke

    BeantwoordenVerwijderen