donderdag 4 augustus 2011

Dag 18: Disney's typhoon lagoon

Maandag zijn we naar een waterpark van Disney geweest, Typhoon Lagoon. Het park ging om 9:00 open, dus om 8:15 zijn we hier weggereden. We zouden er dus lekker op tijd zijn. Dit waren we ook, maar bij de ingang bleek dat onze pasjes het niet deden. Grr, irritatie, want we hadden juist de avond ervoor in Epcot nieuwe gehaald omdat ze het elke keer niet deden. Hoewel we heel goed begrijpen dat ze alles moeten nagaan, voelden we ons net een stel criminelen die met verlopen pasjes rondliepen, want we werden nog net niet verhoord :-p Uiteindelijk hebben ze er een nieuwe vingerafdruk op gezet en konden we naar binnen. We hebben lekker bedjes gezocht op het strand, langs het grote bad. 




We zijn als eerst naar gush 'n coaster gegaan, een soort rollercoaster, maar dan met water. Was echt ontzettend leuk! Je moest er met een band vanaf, hier kon je alleen, met zijn tweeën of met zijn drieën in. Eerst zijn we twee om twee geweest, daarna nog een keer met zijn drieën. Daarna zijn Ferry, Jeroen en ik in het grote bad gegaan, hier komt elke 90 seconden een héle hoge golf, deze golf kan wel 2.00m worden, dat is in het echt best hoog hoor! Daarna zijn we van alle glijbanen af gegaan en hebben we rondje over de lazy river gedaan. 

Daarna zijn naar Shark reef gegaan, hier kun je tussen de haaien zwemmen (kleintjes). Daarna hadden we toch wel trek en hebben we wat gegeten. Jeroen pizza, mama, Ferry en ik hadden een sandwich. Toen we aan het eten waren begon het al te druppelen en voor we het wisten regende het best hard. Jeroen en Ferry waren intussen weer het grote bad in gegaan, mama en ik zaten met onze handdoeken om ons heen op het bedje te wachten tot het weer droog werd. Het werd wat droger, maar een paar minuten later was het al weer raak. Het begon weer te regenen, en nu was er geen houden meer aan. Het begon echt hard te plensen en even later begon het ook te onweren. Toen hebben we toch maar snel onze spullen gepakt, en toen we net weg liepen was er zó'n harde knal dat iedereen de lucht in sprong van schrik. Iedereen werd dan ook verzocht om uit het water te gaan, en ook het liefst het park te verlaten of in ieder geval ergens te gaan schuilen.




We hebben ongeveer 25 minuten onder een afdakje gestaan, maar het werd niet droger.. het onweerde wel al een stuk minder dus we besloten maar om naar de auto te gaan, want als het echt zou stoppen met regenen zou iedereen vast tegelijk naar de uitgang hollen. Om ongeveer half drie zaten we dus in de auto, terwijl we nog wel langer hadden willen blijven, want we vermaakten ons prima! Hoe dichter we bij het appartement kwamen, hoe mooier het weer werd en hoe meer we het gevoel kregen dat er iets niet klopte. Juist; het had hier gewoon NIET geregend?! Zo ver ligt het niet uit elkaar, maar toch was het daar droog gebleven.

In het appartement hebben we lekker gedoucht en ons omgekleed. Daarna zijn we boodschappen gaan doen voor het avond eten. Ferry en ik hebben heerlijk sushi gegeten, mama een broodje en Jeroen pizza. Na het eten zijn we richting old town gereden en zijn we gaan midget golfen, dit keer de moeilijke baan. Jeroen had gewonnen. Daarna nog lekker Starbucks gehaald voor in het appartement.




Tot de volgende keer!

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat jullie door het weer naar huis moesten. Wij waren "thuis" in Davenport, wel een donkere lucht en een paar enorme klappen, maar geen regen gezien. de buien zijn echt heel lokaal.

    groet christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat het een kort dagje werd maarja het weer heb je niet onder controle dat neem je zoals het is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen